RIP Sjaakie!

By | 20:54 4 comments


Woensdag nacht hoorde we een heleboel gekrijs..

Wat bleek een van onze katten had weer een vogel gevangen en deze leefde nog.
Uiteindelijk hebben we de vogel kunnen af pakken en zagen we dat het een jonge merel was die net was uitgevlogen en dus niet goed kon vliegen. Omdat het al rond 1 uur snachts was en wij de volgende dag vroeg op moesten besloten we de vogel in een kooitje te doen zodat hij kon bij komen en dat we de volgende dag konden gaan kijken waar hij vandaan kwam.
Want als we hem meteen ergens buiten zouden zetten (onze katten kennende) zou die binnen no time weer gevangen zijn. En dat wilde ik echt niet.

De hele nacht heeft hij lopen slapen en nergens last van gehad.
Omdat we moesten werken konden we niet naar buiten om te kijken waar het nest zou zijn.

Toen we s'middags terug kwamen van een dagje werken zat het al vrolijk te tjilpen.




De kooi waar hij in zat was erg klein dus hadden we even een oude ratten kooi gepakt. Zodat we konden kijken hoe het  vogeltje zou bewegen.

Voor de grap besloten ik en mijn vriend om het vogeltje een naam te geven: Sjaakie omdat hij de sjaak was en werd gevangen door onze kat.

Sjaakie bewoog niet veel en liep een klein beetje mank.
En nadat we buiten waren wezen kijken maar niets konden vinden van een nestje of zoekende ouders, hadden we besloten hem een beetje 'op te knappen' zodat Sjaakie daarna gezond naar buiten kon.

Die avond gingen we met de familie uit eten. Toen we terug kwamen was Sjaakie toch opeens dood. Ik denk uiteindelijk dat de stress toch te groot was. Maar buiten had hij het op een minder leuke manier ook niet overleeft.

Rest In Peace Sjaakie!!!




Nieuwere post Oudere post Homepage

4 opmerkingen:

  1. Ooh, wat zielig. :( Wel lief dat jullie zolang op hem gepast hadden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Babyvogeltjes hebben echt enorm veel eten nodig, hebben jullie hem wel om de paar uur gevoerd?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tuurlijk, in het begin heeft het ook veel gegeten, alleen op een gegeve moment wou hij niet meer ;) maar mijn schoonvader heeft een vogel voliere, dus weet genoeg van het verorgen en voeden van vogels :)

      Verwijderen